Ministrul Economiei, Radu Oprea, a discutat cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Olav Gebauer, despre dinamizarea cooperării economice bilaterale. Oprea a arătat că industria de apărare reprezintă o prioritate, astfel că se lucrează la o legislaţie care să susţină transferul de tehnologie către companiile româneşti din domeniul apărării şi să faciliteze colaborarea cu investitorii străini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a avut, miercuri, o întrevedere cu dr. Peer Olav Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.

”Dialogul s-a axat pe dinamizarea cooperării economice bilaterale, vizând atât atragerea de investiţii germane în România, cât şi încurajarea companiilor naţionale care doresc să iniţieze şi să dezvolte proiecte pe teritoriul Germaniei. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte ce ţin de identificarea unor formate optime pentru derularea numeroaselor sesiuni de lucru şi întâlniri bilaterale instituţionale ce urmează să se desfăşoare în perioada următoare între cele două ţări”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Conform sursei citate, în prezent, Germania este cel mai important partener comercial al României, relaţiile comerciale foarte bune dintre cele două state fiind demonstrate şi de creşterea cu 17% a valorii schimburilor comerciale bilaterale în anul 2022, raportat la nivelul anului anterior, valoarea acestora ajungând la 40,68 miliarde euro. În aceeaşi perioadă, Germania s-a regăsit ca primă destinaţie pentru exporturile româneşti, cu o pondere de 20% din totalul exportului României.

În acelaşi timp, Germania reprezintă pentru România a doua sursă de investiţii străine directe, cu peste 25.000 de firme investitoare, în mare parte în sectoarele industriale înalt tehnologizate.

Pe agenda viitoare se află Forumul de afaceri Româno-German de la Berlin (28-29 septembrie a.c.), Comisia mixtă guvernamentală România-Bavaria (14-15 septembrie a.c.) şi Comisia mixtă guvernamentală România-Baden Württemberg.

”Totodată, demnitarul român a subliniat faptul că industria de apărare reprezintă o prioritate, fapt pentru care în prezent se depun eforturi pentru elaborarea unei legislaţii care să susţină transferul de tehnologie către companiile româneşti din domeniul apărării şi să faciliteze colaborarea cu investitorii străini. La finalul întâlnirii, ambasadorul Peer Gebauer a mulţumit României pentru cooperarea în cadrul coridoarelor de securitate, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global. Ministrul român a menţionat că se fac demersuri continue pentru extinderea capacităţii portului Constanţa, fluxul de mărfuri crescând constant de la izbucnirea conflictului din Ucraina”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.