Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP) analizează introducerea unui nou instrument de creditare a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) cu până la 50.000 de euro pe cinci ani, bani care ar proveni din Fondul Social European (FSE), iar statul ar urma să devină acţionar în cadrul unei firme, în cazul în care aceasta nu poate returna creditul, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de Granturi SEE şi norvegiene în România, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest instrument financiar este aplicat în Germania, potrivit lui Plumb.

“Analizăm să aducem un nou instrument financiar în sprijinul mediului de afaceri, în special pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM), el se numeşte Micromezanin şi este aplicat în Germania. De ce facem acest lucru? Pentru că noi trebuie să venim cu soluţii pentru a sprijini mediul de afaceri astfel încât firmele să reziste”, a explicat Plumb.

Banii ar proveni din FSE, iar statul ar urma să acorde un credit de până la 50.000 de euro pe o perioadă de cinci ani.

”Dacă în această perioadă de cinci ani de zile nu se poate restitui de către societate creditul, el se transformă în aport la capitalul social. Fondurile sunt nerambursabile pentru statul membru. Vrem să sprijinim, nu să intre firmele în insolvenţă sau în faliment în urma accesării unui credit. Vrem să le sprijinim în aşa fel încât, pe baza unui plan de dezvoltare în continuare, de restructurare, ele să poată să funcţioneze. Pentru că altfel se creează şomaj. Noi vrem să menţinem locurile de muncă. Este un instrument care funcţionează în Germania”, a afirmat Plumb.

Aceasta a mai spus că, în momentul de faţă, ministerul face o analiză de impact după care va realiza un memorandum care va fi prezentat în sedinţă de guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.