Noul ministrul al Agriculturii, Petre Daea, a decis ca ministerul pe care îl conduce să funcţioneze, ca şi până acum, cu trei secretari de stat, dar a înfiinţat un post de subsecretar de stat, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, lansat în dezbatere publică. Proiectul prevede desfiinţarea a circa 30 de servicii din cadrul mai multor direcţii ale ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este ajutat în activitatea de conducere a ministerului de trei secretari de stat şi un subsecretar de stat. Secretarii de stat şi subsecretarul de stat exercită, în condiţiile legii, atribuţiile delegate de către ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Răspunderile şi atribuţiile acestora se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", se arată în proiect.

Potrivit organigramei ce apare în proiect, au fost desfiinţate circa 30 de servicii subordonate unor direcţii precum: Direcţia pentru coordonarea agenţiilor de plăţi, Direcţia irigaţii sau fond funciar, Direcţia management resurse umane, Direcţia generală buget finanţe şi fonduri europene, Direcţia general dezvoltare rurală, Direcţia generală pescuit, Direcţia pentru coordonarea agenţiilor de plăţi.

Potrivit HG, va fi înfiinţată o nouă direcţie, denumită Direcţia politici în industrie alimentară şi comerţ.

În acelaşi timp, din organigramă au dispărut Serviciul control buget naţional sau Serviciul control fonduri europene.

Din cadrul Direcţiei pentru coordonarea agenţiilor de plăţi au mai fost eliminate două departamente: Serviciul de Statistică, Contabilitate, şi Securitate IT şi Serviciul Armonizare, Legislaţie şi Relaţii Instituţionale.

Totodată, a fost desfiinţate Serviciile pentru investiţii şi achiziţii şi Serviciul patrimoniu şi administrativ, iar din organigrama ministerului au dispărut cinci servicii subordonate Direcţiei irigaţii.

Numărul maxim de posturi ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi unităţilor aflate în subordinea acestuia este de 13.448, din care 684 în aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, prevede noua organigramă.

În prezent, numărul maxim de posturi din cadrul ministerului este de 908. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a preluat săptămâna trecută portofoliul Agriculturii, cu uşile închise, în cadrul unei întâlniri doar cu secretarii din cadrul ministerului, deoarece fostul ministru, Achim Irimescu, a lăsat toate documentele semnate pentru predare, după ce şi-a dat demisia cu câteva zile mai devreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.