Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că vor continua investiţiile în infrastructura de irigaţii din România, deoarece aceste sisteme salvează culturile din România şi îi ajută pe fermierii români. Barbu a explicat că momentan avem aproape 3.000 de km de canale de irigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sistemele de irigaţii reabilitate salvează agricultura românească şi îi ajută pe fermierii români! Azi, în judeţul Buzău, i-am găsit pe câmp pe fermierii Alexei Lefter şi Miron Teşcan, care finalizau campania de recoltare la porumb. Mă bucur că am avut ocazia să stăm de vorbă despre soluţiile pentru agricultura românească şi să aflu că în acest an destul de dificil, au obţinut o producţie de 16 tone/ha la porumb, datorită sistemului de irigaţii”, a scris ministrul Agriculturii pe Facebook, vineri seară.
 
Florin Barbu a precizat că sunt în România aproape 3.000 de km de canale de irigaţii cu peste 300 de beneficiari, dar că vor continua investiţiile în acest domeniu.
 
”Acum avem aproape 3000 de km de canale de irigaţii cu apă la nivel naţional, de care beneficiază 342 de organizaţii ale utilizatorilor de apă. Continuăm şi accelerăm investiţiile în infrastructura de irigaţii pentru a le oferi fermierilor noştri condiţiile necesare pentru a obţine producţii cât mai bune!”, a mai scris Barbu.

Speakeri de top analizează situaţia investiţiilor la evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a IV-a, luni, 25 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.