Ministerul Mediului anunţă că vineri, de la ora 10:00, a fost lansată sesiunea de înscriere în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete. Programul s-a bucurat de un interes uriaş, astfel că în primele două minute de la deschiderea înscrierilor în aplicaţia informatică, fondurile alocate (500 milioane lei) au fost solicitate integral de un număr de 108 unităţi administrativ-teritoriale din 30 de judeţe. Proiectele depuse totalizează o lungime de 890,51 km de piste pentru biciclete, precizează instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tanczos Barna: În doar două minute, autorităţile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru biciclişti în valoare de 755 milioane de lei / Arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă

Cele mai multe proiecte au fost depuse de solicitaţi din judeţul Bihor (11 proiecte), urmat de judeţele Dâmboviţa (11) şi Argeş (9). La nivelul municipiului Bucureşti a fost depus un singur proiect, din partea Primăriei Sectorului 5.

Celelalte municipii care au solicitat finanţare pentru piste pentru biciclete sunt Adjud (VN), Beiuş (BH), Marghita (BH), Târgovişte (DB) şi Tecuci (GL). Ministrul Tánczos Barna: ”Succesul programului şi epuizarea rapidă a bugetului arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă.

Noile piste pentru biciclete vor asigura o alternativă ecologică la transportul auto şi vor contribui la un mediu mai curat şi mai sănătos.

Aministratia Fondului pentru Mediu va demara procedura de analiză a proiectelor depuse, urmând ca, de la momentul aprobării acestora, solicitanţii să aibă la dispoziţie 24 de luni pentru implementare, precizează ministerul. 

Finanţarea se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, după cum urmează: UAT - Municipiul Bucureşti - maximum 75.000.000 lei; subdiviziunea municipiului Bucureşti - maximum 45.000.000 lei; UAT - municipiu de rang I - maximum 37.000.000 lei; UAT - municipiu de rang II - maximum 30.000.000 lei; UAT - oraş - maximum 22.000.000 lei; comună cu mai puţin de 5.000 de locuitori - maximum 3.700.000 lei; comună cu mai mult de 5.001 de locuitori - maximum 7.500.000 lei; UAT - judeţ - maximum 22.000.000 lei.

În cadrul proiectelor, suma maximă care poate fi finanţată pentru realizarea unui km de traseu de piste de biciclişti şi care reprezintă 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile este: 1.000.000 lei/km pentru pistele de biciclişti care presupun lucrări pe amplasamente separate de drum, neamenajate ca trotuar sau parte carosabilă; 350.000 lei/km pentru pistele de biciclişti care presupun lucrări pe carosabil sau trotuar existent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.