Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a transmis vineri Autorităţii de Certificare şi Plată din cadrul Ministerul Finanţelor, spre certificare şi rambursare, două declaraţii de cheltuieli în valoare totală de 281,45 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne apropiem cu paşi repezi de închiderea exerciţiului financiar 2014-2020 şi ritmul în care trebuie să acţionăm necesită o accelerare indiscutabilă pentru că nu vreau să lăsăm nefolosit niciun euro din fondurile care asigură finanţarea proiectelor de infrastructură. Nevoia dezvoltării sectorului nu cred că poate genera dubii pentru nimeni din România, dar acum, în aceste ultime 6 luni de cadru financiar, autorităţile şi beneficiarii trebuie să colaboreze mai strâns ca niciodată să închidem cu o rată de absorbţie maximă la nivelul POIM”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, conform comunicatului de presă al MIPE.

Din alocarea totală pentru perioada 2014-2020 în valoare de 9,33 miliarde de euro, pentru proiectele derulate prin acest program operaţional, Comisia Europeană a rambursat României 6,57 miliarde euro până la sfârşitul lunii mai a.c. Suma totală transmisă spre decontare era de 7,53 miliarde euro, însemnând o rată de absorbţie de peste 80%.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, mai indică sursa citată.

Cifrele aferente fiecărui Program Operaţional din actuala perioadă de programare, 2014-2020, pot fi consultate AICI

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.