Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a organizat, marţi, o nouă reuniune cu societatea civilă, pentru definitivarea Programului Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS). Ministrul de resort, Cristian Ghinea, a declarat că îşi propune ca acest program să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat şi, în acest sens, trebuie evitate greşelile din vechiul POSDRU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că a organizat, marţi, o nouă reuniune cu societatea civilă, pentru definitivarea Programului Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS), care va fi, în următorii ani, nucleul măsurilor integrate care contribuie direct la reducerea sărăciei şi principalul sprijin al grupurilor vulnerabile pentru a depăşi riscul excluziunii sociale.

"Ne propunem ca acest program să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat, cei mai vulnerabili. Pentru aceasta, trebuie să evităm greşelile din vechiul program POSDRU, să evităm absorbţia de fonduri europene fără impact real. Programul pe care îl finalizăm în perioada următoare are această abordare integrată, care permite finanţarea din mai multe fonduri, pentru ca intervenţiile să ajungă exact la cei care au nevoie”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Reprezentanţii societăţii civile au supus dezbaterii măsurile privind combaterea sărăciei copiilor, modul de finanţare a Grupurilor de Acţiune Locală (urbane şi rurale), măsurile privind finanţare a tineretului şi sportului. A fost apreciată deschiderea reprezentanţilor MIPE în preluarea punctelor de vedere pentru definitivarea măsurilor propuse spre finanţare. Versiunea revizuită urmare acestor dezbateri va fi înaintată Comisiei Europene în luna septembrie.

"Vreau să folosim costurile simplificate. Vreau să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii”, a subliniat el.

De asemenea, el a menţionat că în acest moment, POIDS este în stadiu avansat de elaborare, fiind consultate în mai multe rânduri atât ministerele şi agenţiile cu atribuţii în domeniu, cât şi organizaţiile non-guvernamentale, mediul academic.

Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027 are o alocare de 3,6 miliarde euro.

Din partea MIPE au participat la dezbatere Corina Atanasiu, secretar de stat, Marius Vasiliu, secretar de stat, Teodora Preoteasa, director general Direcţia Programare şi Coordonare Sistem, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.