Ministerul Finanţelor şi UiPath au fãcut, marţi, un pas înainte în vederea operaţionalizãrii Centrului de Excelenţã RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finanţe, prin semnarea primului acord de colaborare dintre cele douã pãrţi. Automatizarea va ajuta la scurtarea timpului de aşteptare pentru solicitãrile de informaţii fiscale din partea contribuabililor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza acordului, reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului Finanţelor şi vor dezvolta roboţi software de automatizare a acestor procese. Implementarea soluţiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de aşteptare în cazul solicitãrilor de informaţii fiscale venite din partea contribuabililor, precum şi la creşterea gradului de securitate a informaţiilor procesate”, a transmis, marţi, Ministerul de Finanţe.

"Continuãm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanţe. Împreunã cu reprezentanţii UiPath, aducem în administraţia fiscalã din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesitã un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încãrcarea aferentã task-urilor repetitive şi permite funcţionarilor sã-şi utilizeze expertiza pentru activitãţi complexe, cu valoare adãugatã mai mare. Mulţumesc reprezentanţilor UiPath pentru deschiderea în ceea ce priveşte colaborarea cu Ministerul de Finanţe în cadrul Centrului de Excelenţã RPA", a declarat ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare.

Potrivit reprezentanţilor MINisterului de Finanţe, acordul semnat pune bazele unei colaborãri de duratã în cadrul Centrului de Excelenţã RPA, care are ca obiectiv identificarea şi implementarea la scarã largã a soluţiilor de digitalizare în cadrul Ministerului  Finanţelor, fiind orientat cãtre tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluţii Cloud, BigData / Analytics şi Robotic Process Automation.

”Acest demers îşi propune sã accelereze adoptarea şi implementarea noilor tehnologii în cadrul administraţiei fiscale, precum şi creşterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunãtãţirii experienţei contribuabililor cu administraţia fiscalã şi scãderea costurilor administrative pe termen lung”, a mai transmis Ministerul.

”Prin intermediul acestui parteneriat ne dorim să aducem în administraţia fiscală cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali, precum eliberarea anumitor certificate fiscale. Automatizarea va scădea încărcarea aferentă task-urilor repetitive şi va permite funcţionarilor să-şi utilizeze expertiza pentru activităţi complexe, cu valoare adăugată mai mare”, a scris ministrul Alexandru Nazare pe Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.