Ministerul Finanţelor anunţă, luni, că începe ultima ediţie TEZAUR din 2023, dobânda maximă, neimpozabilă, fiind de 7,25%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Finanţelor, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu scadenţă de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,15% şi, respectiv, 7,25%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Am lansat de astăzi ultima ediţie Tezaur din 2023, pentru românii care vor să-şi pună economiile să producă, printr-un instrument care le oferă siguranţă şi stabilitate. Nu există o sumă minimă de subscriere, iar procesul este unul cât se poate de simplu, facilitând participarea chiar şi pentru cei care nu au experienţă în domeniul financiar. Titlurile de stat vin cu avantajul unor dobânzi neimpozabile, sporind randamentul net pentru cei care îl aleg”, a transmis ministrul Marcel Boloş, citat într-un comunicat de presă.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • Între 13 noiembrie – 15 decembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 în mediul urban şi 13 noiembrie – 13 decembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

De asemenea, MInisterul Finanţelor public un Ghid pentru cei care vor să economisească prin intermediul TEZAUR.

”Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, a mai transmis Ministerul Finanţelor.

Potrivit instituţiei, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.