Ministerul Finanţelor a anunţat, vineri, că, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), desfăşoară, în Spaţiul Privat Virtual (SPV), o nouă campanie de informare a contribuabililor, pentru stimularea acestora de a se dota cu case de marcat electronice şi pentru îndeplinirea voluntară a obligaţiilor fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin SPV, sunt transmise scrisori informative, către patru categorii de contribuabili, în funcţie de situaţia în care aceştia se regăsesc, conform evidenţelor instituţiei.

Astfel, sunt vizaţi cei care au declarat numărul aparatelor de marcat electronice fiscale utilizate, prin Formularul 394 (Declaraţie informativă privind livrările / prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregitrate în scopuri de TVA), însă nu figurează înscrişi în evidenţele ANAF şi cu ”Cererea de atribuire a numărului de ordine din registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a ANAF”.

Totodată, sunt vizaţi, printre alţii, şi cei care figurează în evidenţele ANAF înregistraţi cu ”Cerere de atribuire a numărului de ordine din registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a ANAF”, însă aparatul/aparatele nu figurează ca fiind instalat/e.

Totodată, ANAF a demarat, începând din 1 august, o amplă acţiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale şi pentru creşterea conformării la declarare a obligaţiilor fiscale la bugetul de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.