Ministerul Finanţelor continuă implementarea reformelor şi investiţiilor asumate prin Componenta 8 "Reforma fiscalã şi reforma sistemului de pensii", cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã (PNRR) şi a reuşit sã îndeplineascã în termen toate cele 4 jaloane şi ţinte asumate pentru primul semestru din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Pentru Ministerul Finanţelor, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã este una dintre prioritãţi. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãţirea calitãţii vieţii românilor, dar şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internaţional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârşitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ţinta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puţin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut şi este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.", a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.
Şi jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanţa nr. 11/2021, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã şi reglementarea unor mãsuri fiscale.
Jalonul 195, privind operaţionalizarea/aprobarea Planului comun de acţiune al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecţia Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat şi, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.

Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislaţiei prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare şi raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie, când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare şi execuţie a programelor bugetare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.