Ministerul Finanţelor anunţă că a încasat, miercuri, suma de 521 de milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investiţiile din cadrul jaloanelor PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 11 ianuarie 2023, Ministerul Finanţelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investiţiile din cadrul jaloanelor PNRR”, anunţă Ministerul de Finanţe.

Prin conectarea celor 600.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

“O veste îmbucurătoare la început de an! Este cea mai mare sumă primită până acum şi adăugând şi primele două tranşe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic şi nu pot decât să mă bucur şi să mulţumesc echipei pentru exemplul de bună practică administrativă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârşitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.