Acţionarii producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, vor să prelungească mandatele de administrator provizoriu, pe o perioadă de două luni de la data expirării lor, pentru Gabriel Gheorghe Gheorghe, Bogdan-Nicolae Stan, Alexandru Chirilă şi Virgil Metea, subliectul aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei AGA ce va avea loc pe 7 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, în aceeaşi şedinţă va fi ales un administrator al Romgaz pentru un mandat valabil până la data de 31 decembrie 2017, pe postul care va deveni vacant în cadrul Consiliului de Administraţie, începând cu data de 11 august 2017, ca urmare a renunţării lui Sebastian Gabriel Tcaciuc la mandatul de administrator.

Sebastian - Gabriel Tcaciuc a renunţat luna trecută la mandatul de administrator al societăţii. Tcaciuc preluase atribuţiile de preşedinte al boardului în luna mai a acestui an, când îl înlocuia în funcţie pe Dumitru Chisăliţă.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE).

Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Romgaz are în prezent o valoare de piaţă de 10,9 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.