Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, ca în Adunarea Generală a Acţionarilor din 30 octombrie să aprobe majorarea capitalului social al companiei cu maximum 7,65 milioane lei, până la 25 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi este: ”Aprobarea majorării capitalului social al Romaero, cu valoarea investiţiei finanţate în anul 2019 de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-o singură etapă, fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice cu acordarea dreptului de preferinţă pentru acţionarii înscrişi în Depozitarul Central la data de înregistrare, cu o sumă de până la 7.651.137 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 17.368.942 lei până la nivelul maxim de 25.020.080 lei, fiind justificată de obligaţia Romaero de a respecta prevederile art. 13 din Legea nr. 232/2016”, arată convocatorul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Articolul 13 din Legea nr. 232/2016 face referire la sursele de finanţare pentru realizarea investiţiilor în industria naţională de apărare.

Majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 3,06 milioane acţiuni noi, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune.

”Subscrierea se poate face de către acţionari, atât în numerar cât şi prin conversia în acţiuni a oricărei creanţe certe, lichide şi exigibile deţinute faţă de societatea Romaero de către acţionarii existenţi, înregistraţi în Registrul acţionarilor societăţii”, mai arată documentul.

Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an şi venituri totale de 148,75 milioane lei.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei.

Compania şi-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei şi cheltuieli cu investiţiile de 43,85 milioane lei.

Romaero are o capitalizare de 220,93 milioane lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.