Florin Spătaru, ministrul Economiei, s-a întâlnit cu Huseyn Najafov, ambasadorul Azerbaidjanului în România şi cu Hamza Karimov, directorul general al SOCAR Petroleum. Cea mai importantă investiţie azeră în România este cea a companiei SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic), în valoare de 64 milioane de euro, cu o contribuţie la bugetul de stat de aproximativ 114 milioane de euro, iar directorul general al companiei, Hamza Karimov, şi-a exprimat intenţia ca pe viitor SOCAR să îşi extindă prezenţa pe piaţa românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Florin Spătaru, ministrul Economiei, a primit vizita E.S. Huseyn Najafov, Ambasadorul Azerbaidjanului în România şi a domnului Hamza Karimov, directorul general  al SOCAR Petroleum SA. Discuţiile au vizat perspectivele de dezvoltare a relaţiilor economice dintre România şi Azerbaidjan în domeniile de interes reciproc, cu accent pe investiţiile între cele două state”, a anunţat Ministerul român al Economiei.

Ambasadorul Azerbaidjanului, E.S. Huseyn Najafov, a mulţumit ministrului Economiei pentru deschiderea către dialog şi a subliniat că doreşte aprofundarea relaţiilor între cele două state, în principal în domeniul construcţiilor, unde investitorii români ar putea fi interesaţi, precum şi în proiecte de dezvoltare a infrastructurii energetice.

Totodată, diplomatul a solicitat organizarea în prima jumătate a anului 2022 a unei Comisii Mixte Interguvernamentale, pentru stabilirea unor noi direcţii de colaborare şi parteneriate între companiile româneşti şi cele azere.

”Organizarea Comisiei Mixte Interguvernamentale România – Azerbaidjan reprezintă o bună oportunitate de a creşte balanţa comercială între cele două state şi de a oferi companiilor şansa de a încheia noi parteneriate şi de a identifica noi oportunităţi investiţionale. Obiectivele Ministerului Econonomiei sunt reindustrializarea prin intermediul microelectronicii şi prin valorificarea eficientă a resurselor naturale. Dezideratul meu este să creştem competitivitatea economică a României, prin produse naţionale cu valoare adăugată, care să poată fi apoi comercializate şi pe alte pieţe, precum Azerbaidjan şi ţările din zona Mării Caspice”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis un semnal de susţinere a relaţiilor bilaterale şi a iniţiativelor de afaceri între mediile de business din cele două ţări, precizând că la nivelul Ministerului Economiei se doreşte începerea unui amplu proces de reindustrializare a României.

”Astfel, ţara noastră îşi va întări prezenţa pe piaţa azeră şi în ţările din zona Mării Caspice. În prezent, cea mai importantă investiţie azeră în România este cea a companiei SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic), în valoare de 64 milioane de euro, cu o contribuţie la bugetul de stat de aproximativ 114 milioane de euro. În acest context, directorul general al companiei, Hamza Karimov, şi-a exprimat intenţia ca pe viitor  SOCAR să îşi extindă prezenţa pe piaţa românească”, mai arată Ministerul Economiei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.