Ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, a analizat, împreună cu reprezentanţii companiilor din industria de apărare aflate sub autoritatea ministerului, activităţile de management şi fezabilitatea economică a acestor societăţi, a anunţat joi ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O parte importantă a discuţiilor a vizat necesitatea participării companiilor româneşti, în condiţii de competitivitate, la integrarea finală a produselor realizate în cooperare cu parteneri străini”, arată ministerul într-un comunicat.

Discuţiile ministrului Gheorghe Şimon cu reprezentanţii societăţilor din industria de apărare s-au axat pe identificarea unor soluţii care vizează: dezvoltarea competitivităţii companiilor româneşti, luând în calcul parteneriate cu companii străine din domeniu, posibilitatea contractării unei părţi importante din sumele destinate înzestrării armatei, dar şi creşterea dinamicii comerciale a industriei de apărare, în vederea extinderii capacităţii de contractare pe pieţele externe.

”Ministerul Economiei consideră necesară contractarea unor sume din bugetul apărării, de către industria naţională de profil, pentru dezvoltarea şi valorificarea potenţialului acesteia. Cu cât gradul de contractare va fi mai ridicat, cu atât obiectivele şi eforturile noastre vor  fi mai apreciate şi, cu siguranţă, reuşita acestui demers va determina o contribuţie vizibilă la creşterea capacităţilor industriei de apărare. Este un demers pe care îl sprijinim cu toate mijloacele instituţionale disponibile şi suntem foarte atenţi la etapele de parcurs”, afirmă ministrul Economiei, Gheorghe Şimon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.