MInistrul Dezvoltării Cseke Attila a aprobat repartizarea ultimei tranşe către bugetele locale din 17 unităţi administrativ-teritoriale, în valoare de 92.797.323,25 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022-2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune, biomasă sau gaze naturale, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale, arată comunicatul de presă al MDLPA.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Craiova, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, oraşele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum şi comuna Taşca.

Astfel, cu această ultimă tranşă, Ministerul Dezvoltării a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei aferentă programului de sprijin aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a amintit ministrul Cseke Attila, conform sursei citate.

Prin acest program, MDLPA a decontat, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură, biomasă sau gaze naturale (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 - martie 2023 de către producătorul de energie termică.

ANEXA privind repartizarea sumelor către cele 17 unităţi administrativ-teritoriale poate fi accesată AICI

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.