Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei Cseke Attila a aprobat un nou act normativ care prevede reguli privind construcţiile care conţin spaţii pentru furnizarea asistenţei medicale ambulatorie de specialitate, reguli care includ şi parametrii de proiectare şi funcţionare a sistemelor de ventilare şi climatizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei a aprobat un nou act normativ care prevede reguli privind construcţiile care conţin spaţii pentru furnizarea asistenţei medicale ambulatorie de specialitate. Noile normative prevăd parametrii de proiectare şi funcţionare a sistemelor de ventilare, climatizare şi condiţionare şi sunt definite noile cerinţe privind eficienţa energetică a clădirilor şi utilizarea sustenabilă a resurselor naturale în cadrul construcţiilor, în acord cu cerinţele de performanţă energetică propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Noile reguli includ şi prevederi pentru modernizarea construcţiilor existente prin lucrări de extindere sau reconfigurare spaţială, ţinând cont de faptul că, de cele mai multe ori, clădirile existente nu pot corespunde în totalitate prevederilor gândite pentru construcţii noi.

Totodată, capitolul referitor la securitatea la incendiu este conceput în acord cu prevederile care vor fi incluse în normativul de proiectare pentru securitatea la incendiu, care urmează să fie aprobat, un capitol separat fiind dedicat clădirilor de sănătate.

”O altă modificare semnificativă adusă de noul normativ o reprezintă corelarea acestuia cu referinţele medicale stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru buna funcţionare a ambulatoriilor. Prin documentul aprobat, ministerul a avut în vedere alinierea prevederilor din normativele europene la cerinţele tehnice şi funcţionale ale ambulatoriilor medicale”, precizează ministerul.

Noile normative sunt în concordanţă cu cele pentru construcţii spitaliceşti, aprobate în 15 septembrie, ţinând cont că sunt funcţiuni complementare şi necesită o abordare unitară.

Noile reguli intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.