Ministerul Dezvoltării finanţează 129 de noi investiţii, în 93 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectele, în valoare totală de 445.862.630,24 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării şi Fondul Local din PNRR, mai arată comunicatul de presă al MDLPA.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 16 noi proiecte, în valoare totală de 184.425.770,04 lei, depuse de 11 autorităţi locale pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unei instituţii de învăţământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 113 de noi proiecte, în valoare totală de 261.436.860,20 lei, depuse de 82 de autorităţi locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace de transport electrice şi de staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.