Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat că două apeluri au fost lansate public de Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul MCID, împreună cu Autoritatea de Management pentru Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

„Apelurile sunt dedicate, pe de o parte, sprijinirii intervenţiilor din regiunile mai puţin dezvoltate şi, pe de altă parte, intervenţiilor din regiunea mai dezvoltată. În concordanţă cu politicile europene, continuăm susţinerea entităţilor publice şi private din domeniul CDI, de a se integra în spaţiul european al cercetării, de a crea premisele colaborării şi cooperării cu cercetători experimentaţi din celelalte state europene”, arată comunicatul de presă al MCID. 

Conform sursei citate, apelurile sunt aferente Acţiunii 1.3, Măsura 1.3.1 Finanţarea proiectelor care vizează sinergii cu acţiunile Orizont Europa şi alte programe europene,  din cadrul Priorităţii 1 a Programului Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021- 2027.

Apelurile sunt necompetitive, cu depunere continuă, până la epuizarea bugetelor, pe fiecare categorie de regiune, iar suma totală finanţată din Fondul european de dezvoltare regională este de 30 de milioane de euro.

Proiectele vor putea fi depuse începând cu data de 19 septembrie 2023, în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, accesibil la: https://mysmis2021.gov.ro/, astfel:

  • Pentru regiuni mai puţin dezvoltate (LDR):

APEL: PCIDIF/146/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A3 – Finanţarea proiectelor care vizează sinergii cu acţiunile Orizont Europa şi alte programe europene, în cadrul Acţiunii 1.3, pentru regiunile mai puţin dezvoltate;

  • Pentru regiuni mai dezvoltate (MDR):

APEL: PCIDIF/144/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A3 – Finanţarea proiectelor care vizează sinergii cu acţiunile Orizont Europa şi alte programe europene, în cadrul Acţiunii 1.3, pentru regiunile mai dezvoltate.

Categoriile de solicitanţi/parteneri care pot atrage finanţare prin apelurile deschise sunt institutele/centrele de cercetare, instituţiile de învăţământ superior acreditate şi întreprinderi mici (inclusiv microîntreprinderi) şi mijlocii, pentru proiecte de tipul:

  • Proiecte de tip RO – EIC (EIC Accelerator şi EIC Transition)
  • Proiecte de tip CATEDRE-ERA
  • Proiecte de tip TEAMING
  • Proiecte de tip RO-EIT
  • Proiecte de tip RO-ESFRI-ERIC

Parteneriatele vizează doar proiectele de tip TEAMING sau RO-ESFRI-ERIC.

Acţiunile sprijinite prin cele două apeluri vor contribui la agenda ERA, prin construirea de reţele europene durabile, de lungă durată între actorii cunoscuţi în domeniul C&I, obiective care vizează generarea de noi talente, stimularea apariţiei sau implementării de noi soluţii inovatoare, mai indică sursa citată.

Detalii privind cele două apeluri pot fi regăsite AICI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.