Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă şi în anul 2023, iar pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost postat în consultare publică proiectul de Hotărâre pentru completarea HG nr. 1174/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Prin acest act normativ se vor asigura condiţiile pentru acordarea şi în acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

„Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, în aşa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat şi în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină şi rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.