Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că, în perioada 5-11 august, au fost lansate 178 rachete antigrindină, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş, pentru a proteja circa 2 milioane ha de culturi agricole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În intervalul 5-11 august 2022, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, a realizat 12 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formaţiuni noroase cu grindină în formare”, anunţă ministerul.

Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiş şi Mureş au fost lansate 178 rachete antigrindină(RAG), pentru a proteja circa 2 milioane ha de culturi agricole, precum şi comunităţile locale din zonele de intervenţie. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină.

De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate, în total, 89 de intervenţii active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, un consum total de 3.301 de rachete antigrindină.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.