Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR), a anunţat marţi că a decis amânarea lansării sesiunilor de depunere proiecte pentru mai multe măsuri şi submăsuri, în contextul instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României în urma evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba de Măsura 2 „Servicii de consiliere privind măsuri zoosanitare de prevenire şi combatere a Pestei Porcine Africane (PPA), măsurile minime de biosecuritate şi normele sanitar veterinare în creşterea suinelor, a anunţat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, submăsurile amânate sunt: Submăsura   4.2 „Sprijin   pentru   investiţii  în  procesarea /marketingul produselor agricole"- componenta unităţi de sacrificare de mica capacitate; Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" - componenta infrastructura de irigaţii; Submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale".

Alte submăsuri pentru care Ministerul Agriculturii a decis amânarea lansării sesiunilor de depunere proiecte sunt: Submăsura 5.2 „Sprijin pentru investiţii privind refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectate de dezastre naturale, de condiţii de mediu adverse şi de evenimente catastrofale"; Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri"; Submăsura 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol"; Submăsura 17. 1 „ Prime pentru asigurarea culturilor a animalelor şi a plantelor".

”Totodată, vă informăm că MADR, prin AM PNDR, va reprograma activităţile privind organizarea de reuniuni, cursuri, ateliere de lucru, focus grupuri sau alte evenimente care sunt asociate cu un grad crescut de risc de răspândire a virusului Covid – 19”, mai precizează ministerul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.