Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului, devenind cel mai recent caz al unei companii mari din SUA care avertizează asupra impactului cursului valutar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politica monetară mai strictă a Rezervei Federale şi tensiunile geopolitice sporite au determinat o apreciere de 14% a dolarului faţă de un coş de valute, în ultimul an, forţând companii precum Coca-Cola şi Procter & Gamble să îşi reducă aşteptările financiare pentru restul anului.

Un dolar mai puternic erodează de obicei profiturile companiilor care au operaţiuni internaţionale extinse şi convertesc valutele străine în dolari.

”Companiile de software, inclusiv Microsoft, au operaţiuni semnificative în afara SUA şi cred că Microsoft este prudentă aici, pentru a depăşi aşteptările (pieţei) şi a fi transparentă în ceea ce priveşte impactul valutar”, a declarat Steve Koenig, director general la SMBC Nikko Securities.

Microsoft, care obţine aproximativ jumătate din veniturile sale din afara Statelor Unite, şi-a redus previziunile de venituri pentru toate cele trei segmente, care includ produse Windows, servicii cloud şi computere personale.

Activitatea de acoperire a riscurilor corporative a crescut pe măsură ce mai multe companii încearcă să-şi protejeze profiturile împotriva impactului fluctuaţiilor valutare, pe fondul inflaţiei în creştere.

Este obişnuit ca firmele să se protejeze de mişcările valutare neaşteptate, dar urgenţa vine după ani de volatilitate redusă a cursului, timp în care fluctuaţiile valutare au avut un impact limitat asupra câştigurilor.

Gigantul tehnologic se aşteaptă ca veniturile trimestrului patru să fie cuprinse între 51,94 miliarde dolari şi 52,74 miliarde dolari, în scădere de la intervalul prognozat anterior, de 52,40 miliarde dolari la 53,20 miliarde dolari.

Microsoft a redus perspectiva profitului la 2,24 - 2,32 dolari pe acţiune, de la o aşteptare anterioară de de 2,28 - 2,35 dolari pe acţiune

Analiştii estimează un profit de 2,33 dolari pe acţiune la venituri de 52,87 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

În aprilie, compania a prognozat o creştere de două cifre a veniturilor pentru următorul an fiscal, datorită cererii pentru software-ul său de birou şi serviciile cloud, pe măsură ce economiile se redeschid şi companiile trec la un model hibrid, care permite personalului să lucreze alternativ de la birou şi acasă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.