Microsoft a depus miercuri un apel la decizia Marii Britanii de a bloca preluarea de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard, producătorul jocului ”Call of Duty”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului american, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA), autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie, a refuzat acordul în aprilie, declarând că ar putea afecta concurenţa pe piaţa în curs de dezvoltare a jocurilor în cloud.

Microsoft a depus recursul promis la Tribunalul de Apel al Concurenţei (CAT), care se ocupă de recursurile împotriva hotărârilor CMA, miercuri, termenul limită pentru depunerea acestuia.

Un purtător de cuvânt al CAT a refuzat să comenteze

”Putem confirma că am depus contestaţia”, a spus directorul pentru comunicaţii Microsoft, Robin Koch.

Decizia şocantă a CMA de a bloca cea mai mare preluare efectuată vreodată în domeniul jocurilor video a atras un răspuns furios din partea ambelor companii, Microsoft afirmând că a zdruncinat încrederea în Marea Britanie ca destinaţie pentru afacerile tehnologice.

Autorităţile pentru concurenţă ale UE au aprobat acordul la începutul acestei luni, după ce au acceptat remediile propuse de Microsoft, care sunt în general comparabile cu cele propuse de aceasta în Marea Britanie.

Microsoft a făcut, de asemenea, apel la acţiunea Comisiei Federale pentru Comerţ din SUA, care urmăreşte să blocheze acordul pe motiv că, a spus agenţia, va suprima concurenţa.

CAT emite o hotărâre pe fondul deciziei CMA. Apelul nu este o oportunitate pentru Microsoft de a prezenta noi remedii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.