Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei, iar pentru acest an estimează un rezultat negativ de 304,7 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 1,051 miliarde lei.

”Societatea încheie exerciţiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu”, arată proiectul de act normativ.

De asemenea, Metrorex şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 1,991 miliarde lei, la cheltuieli totale de 2,295 miliarde lei.

”Societatea prezintă un buget de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subvenţia alocată (375,3 milioane lei) reprezentând 55% din necesarul fundamentat (680 milioane lei), fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă a metroului de 304,7 milioane lei”, se menţionează în proiect.

Cheltuielile de natură salarială au fost planificate la 584 milioane lei.

”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2018 şi a creşterii numărului mediu de personal în anul 2019, de la 4.402 la 5.033, cu respectarea corelaţiei câştig mediu brut lunar pe salariat şi productivitatea muncii”, arată documentul.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 5.861 salariaţi.

Creşterea numărului mediu de personal provine, în special, din angajarea eşalonată de mecanici, electromecanici, operatori, etc., pentru Magistrala V de metrou – secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, cu şase luni înainte de punerea în funcţiune a acesteia, în trimestrul IV 2019.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.