Metro Group a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deţine în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru. Vânzările celor patru magazine s-au situat, în anul fiscal 2015/2016, la 57 milioane euro, în creştere de la 49 milioane euro în 2014/2015, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”METRO GROUP a vândut părţile sociale deţinute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacţia a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deţinătorul legal al acestor părţi sociale”, a transmis compania la solicitarea Profit.ro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentată, printre alţii, de Dusan Wilms, cel care a condus atât operaţiunile Metro Cash&Carry în România, cât şi pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzacţia cu Auchan până la mijlocul anului trecut.

Grupul a rămas cu cele patru magazine din Arad, Constanţa, Oradea şi Suceava, după condiţiile impuse de Consiliul Concurenţei pentru realizarea tranzacţiei cu Auchan. 

În 2012, grupul german a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacţie de 1,1 miliarde euro, care a inclus şi unităţile din Ucraina, Polonia şi Rusia. Cele patru hipermarketuri erau încă de atunci la vânzare.

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziţia hipermarketurilor Real din România, respectiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate.

Grupul german Metro mai deţine în România 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotică şi are afiliate cîteva sute de magazine de proximitate La Doi Paşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.