Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obţinut în primele 6 luni ale anului venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a încasat echivalentul în lei a 3,4 milioane de euro din tranzacţii. Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat în primele şase luni este de cinci ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obţinut în primele 6 luni ale anului 2023 venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, Meta Estate Trust a încasat echivalentul în lei a cca. 3,4 milioane euro din tranzacţii, realizând un exit total din 2 proiecte de investiţii şi parţial din alte 4. Marja brută a investiţiilor exitate în primul semestru al 2023, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,8 milioane lei”, anunţă compania.

Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat este de cinci ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Activele totale au depăsit pragul de 100 de milioane de lei la finalul semestrului 1.

„Într-un context de piaţă provocator, modelul de afaceri Meta Estate Trust s-a dovedit performant. În primele 6 luni ale anului 2023 am investit peste 4,8 milioane euro în 8 proiecte de investiţii, dintre care 4 proiecte noi în Bucureşti, Constanţa şi Braşov. Beneficiem de o poziţie bună de numerar şi vom continua să investim în noi oportunităţi de piaţă. Lucrăm pentru a ajusta strategia companiei cu obiectivul de a mări randamentele investiţiilor din portofoliu şi de a minimiza în continuare riscurile investiţionale”, spune Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu a Meta Estate Trust are ca obiective principale obţinerea unui randament investiţional atractiv pentru acţionari (ROE 15% anualizat pe cicluri de 2-3 ani), scalarea modelului de business la pragul de 100 milioane de euro total active şi transferul pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

”Piaţa rezidenţială din România a traversat o perioadă de stagnare în ceea ce priveşte volumul tranzacţiilor, influenţată de creşterea costurilor de finanţare, scăderea numărului şi volumului de credite ipotecare acordate populaţiei, precum şi de inflaţia care a afectat puterea de cumpărare şi veniturile disponibile. Cred ca in cadrul actual al sectorului de real – estate din România şi chiar din regiune că există loc pentru cresterea Meta Estate Trust şi atingerea obiectivelor propuse”, afirmă Tudor Cartianu, preşedinte Consiliului de Administraţie al Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înfiinţare în mai mult de 25 de proiecte imobiliare, acţionând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum şi prin achiziţii de locuinţe în proiecte rezidenţiale în faze incipiente ale construcţiei, în Bucureşti şi în marile oraşe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.