Producătorul german de automobile Mercedes-Benz şi furnizorul de componente pentru maşini Robert Bosch au convenit să plătească un total de aproximativ 6 milioane de dolari pentru a soluţiona un proces privind promovarea vehiculelor diesel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform acordului propus, Mercedes-Benz va plăti 2,8 milioane de dolari în restituiri către consumatori, iar fiecare consumator calificat din Arizona va primi până la 625 de dolari per vehicul, a declarat procurorul general din Arizona, Mark Brnovich.

”Arizona cere adevărul în publicitate, pentru a ajuta consumatorii să ia cele mai informate decizii pentru ei înşişi”, a spus el.

Mercedes-Benz, care a negat acuzaţiile şi nu a făcut nicio admitere a vinovăţiei, va plăti, de asemenea, 2,7 milioane de dolari în penalităţi, iar Robert Bosch, care a spus, de asemenea, că nu şi-a recunoscut răspunderea sau abaterea, va plăti penalităţi de 525.000 de dolari, potrivit statului Arizona.

”Odată cu acordul, compania face încă un pas către soluţionarea diferitelor proceduri legate de diesel... şi evită costurile suplimentare ale litigiilor şi acţiunile îndelungate în instanţă”, a spus Mercedes-Benz într-un comunicat.

Bosch a confirmat acordul legat de unităţile de control al motorului pentru anumite vehicule diesel Mercedes.

În 2020, Mercedes-Benz a fost de acord să plătească 2,2 miliarde de dolari pentru a rezolva o investigaţie de înşelăciune a emisiilor de motorină a guvernului SUA şi reclamaţiile a 250.000 de proprietari de vehicule din SUA. Acordul a inclus o sancţiune civilă de 875 de milioane de dolari aplicată în temeiul Legii privind aerul curat şi 546 de milioane de dolari pentru a repara vehiculele poluante şi a compensa emisiile în exces.

O investigaţie a Departamentului de Justiţie cu privire la problema emisiilor Mercedes rămâne deschisă şi un număr de state din SUA au în desfăşurare investigaţii pentru mediu şi protecţia consumatorilor, a declarat compania în raportul său anual din martie.

Mercedes-Benz, cunoscută atunci sub numele de Daimler AG, a fost de acord în 2020 să plătească către 250.000 de proprietari până la 3.290 de dolari fiecare, pentru a repara vehiculele poluante.

Vehiculele diesel au fost supuse unei examinări dure în Statele Unite, de când Volkswagen AG  a recunoscut în 2015 că a instalat un software secret pe 580.000 de vehicule din SUA, pentru a modifica rezultele testelor de poluare.

VW a plătit mai mult de 30 de miliarde de dolari pentru a închide investigaţiile şi pentru a cumpăra vehicule înapoi.

La începutul acestei luni, Bosch a fost de acord să plătească 25 de milioane de dolari pentru a închide ancheta Californiei cu privire la rolul său în scandalurile privind emisiile diesel de la Volkswagen şi Fiat Chrysler Automobiles.

În august, divizia americană a Fiat Chrysler, acum parte a grupului Stellantis, a fost condamnată după ce a pledat vinovată de conspiraţie criminală şi a plătit aproape 300 de milioane de dolari pentru a închide o anchetă de mai mulţi ani a Departamentului de Justiţie al SUA privind frauda legată de emisiile diesel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.