Consiliul de administraţie al MedLife a convocat acţionarii pe data de 13 septembrie pentru a propune ca operatul de servicii medicale private să atragă o finanţare prin Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de aproximativ 80 milioane de euro pentru achiziţii şi proiecte de tip greenfield, a anunţat joi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, propune ca aproximativ 20 de milioane de euro ar putea fi atraşi prin majorare de capital, iar aproximativ 60 de milioane de euro prin emiterea de obligaţiuni.

CA MedLife propune AGA delegarea şi autorizarea acestuia, până la data de 13 septembrie 2020, de a lua decizii în privinţa majorării capitalului social al societăţii MedLife, cu suma maximă de 650.000 lei.

“Această majorare va avea loc prin emiterea unui număr de maximum 2,6 milioane de acţiuni noi, în schimbul unor aporturi în numerar, iar dacă această majorare va fi realizată la nivelul maxim autorizat, capitalul social va creşte de la 5.023.000 lei la 5.673.000 lei”, se arată în comunicat.

Totodată, CA MedLife propune către AGA aprobarea emiterii a unor obligaţiuni corporative negarantate, cu o valoare nominală totală de maximum 274,2 miloane de lei, ce vor fi oferite investitorilor, prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice.

“În ultimii ani, MedLife a păstrat poziţia de lider detaşat al pieţei de servicii medicale, realizând pe lângă creşterea organică solidă şi 16 achiziţii şi integrări de succes. Dorim să profităm de oportunităţile pe care le oferă piaţa şi întrucât estimăm că anul viitor vor avea loc câteva tranzacţii de mare anvergură, ne pregătim să avem rolul central în consolidarea pietei”, a declarat preşedintele şi directorul general al MedLife, Mihai Marcu.

MedLife a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 301 milioane lei (66,9 milioane euro), în creştere cu 28,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, şi un profit net de 6,4 milioane de lei, de trei ori mai mare faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă din 2016, arată raportul companiei, transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Extinderea puternică a MedLife vine în condiţiile în care compania s-a listat în decembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.

Compania a reuşit să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care au ieşti din companie. Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

MedLife, care concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador, beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.