Sistemul Medical MedLife îşi va alege şapte membri în Consiliul de Administraţie, cu mandat de patru ani, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 15 decembrie, şedinţă în care se va aproba un salariu lunar de 5.000 euro pentru fiecare membru al CA şi de 7.000 euro pentru preşedintele CA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ordine de zi AGOA. Alegerea a şapte membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii pentru ocuparea poziţiei de administrator, având în vedere expirarea mandatelor de administratori ai membrilor actuali ai Consiliului de Administraţie ai societăţii începând cu data de 20 decembrie 2020. Durata mandatului administratorilor aleşi va fi de patru ani, începând cu data de 21 decembrie 2020. (...) Aprobarea remuneraţiei membrilor Consiliului de Administraţie pentru întreaga perioadă a noilor mandate acordate potrivit punctului 1 de mai sus, după cum urmează (i) echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro/lună net pentru fiecare membru al Consiliului de Administraţie cu excepţia preşedintelui şi (ii) echivalentul în lei al sumei de 7.000 euro/lună net pentru preşedintele Consiliului de Administraţie", arată convocatorul transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii vor supune aprobării şi majorarea capitalului social cu suma de 27,68 milioane lei de la valoarea actuală de 5,53 milioane lei la valoarea de 33,21 milioane lei prin emisiunea unui număr de 110,72 milioane acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune.

Majorarea de capital social se va realiza prin incorporarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 4 ianuarie 2021, stabilită ca dată de înregistrare.

Fiecare acţionar înregistrat în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central data de înregistrare va primi gratuit un număr de 5 acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută la data de înregistrare. Data propusă pentru plată este 5 ianuarie 2021.

Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770,8 milioane de lei, în creştere cu 8,4% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut de peste două ori, la 44 milioane lei.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, laboratoarele au atins cea mai mare creştere, de 85%, urmate apoi de spitale, cu o creştere de 64%, dar şi de linia de stomatologie prin reţeaua Dent Estet, care a avut o revenire foarte bună, dată fiind interdicţia de funcţionare impusă la nivelul clinicilor de stomatologie  în prima parte a anului.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrala şi de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 129 de unităţi medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.