McDonald's, cel mai mare lanţ fast-food din ţară, a crescut salariile de intrare în companie cu 21%, începând cu 1 aprilie, astfel că brutul a ajuns la 1.450 lei, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 200 de lei, plus alte beneficii, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De creşterea salarială beneficiază 2.454 de angajaţi, din cei 4.000 câţi lucrează în companie. În funcţie de performanţa restaurantelor, McDonald’s premiază atât cei mai buni 40 de de angajaţi studenţi care au rezultate bune la şcoală şi la locul de muncă, cât şi cei mai buni manageri de restaurant.

 “An de an angajăm peste 1.000 de persoane în restaurantele noastre. În cei peste 20 de ani de când activăm pe piaţa locală, peste 27.000 de persoane au urmat şcoala McDonald’s. Această decizie este parte din procesul nostru continuu de investiţie în angajaţii noştri”, a declarat directorul general al McDonald’s România, Daniel Boaje.

Românul Daniel Boaje şi trei executivi din Malta – Carmelo Hili, Victor Tedesco şi Dorian Desira -  alcătuiesc boardul McDonald’s România, după preluarea operaţiunilor de către grupul maltez Premier Capital, la începutul acestui an.

În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi în restaurantele pe care le operează.

În 2014, McDonald’s România a avut afaceri de 435 milioane lei (98 milioane euro), în creştere cu 4,8% comparativ cu 2013, şi un profit net de 16,5 milioane lei (3,7 milioane euro), cu peste 28% mai mare.

Decizia McDonald’s de majorare a salariilor angajaţilor, peste minimul pe econimie care creşte la 1.250 de lei de la 1 mai, nu este una singulară în mediul privat.

Dacia, de exemplu, a anunţat că le va da în plus angajaţilor 150 de lei lunar, plus o primă de 1.400 de lei în luna mai. Cei de la Carrefour au anunţat şi ei creşteri salariale, de la începutul lunii februarie a acestui an, între 16 şi 21% pentru angajaţii din magazine.

La finalul anului trecut şi retailerul german Kaufland a decis să majoreze, începând cu luna ianuarie a anului în curs, salariul minim din cadrul companiei la 1.300 de lei brut (946 de lei net), pentru 12 salarii anuale, la care se adaugă aproximativ 197 de lei brut sub formă de bonuri de masă.

Un sondaj al companiei de consultanţă ”Ernst and Young” anunţă că anul 2016 va aduce mai mulţi bani în buzunarele anagajaţilor de la privat. Patronii a nouă din 10 societăţi spun că vor creşte salariile anul acesta, iar 70 la sută dintre firme vor face angajări.

Majorări de peste 10% ale salariilor sunt anunţate de 50 dintre cei 421 de manageri de companii intervievaţi, iar o treime dintre patroni vor acorda majorări între 5 şi 10%.

Sondajul Ernst and Young a fost făcut în firme din 14 sectoare ale economiei în perioada 26 ianuarie - 8 februarie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.