Producătorul de jucării Mattel a câştigat miercuri drepturile de a produce păpuşi bazate pe prinţele Disney, precum Elsa şi Jasmine, recuperând o licenţă foarte profitabilă de la compania concurentă Hasbro, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această victorie, care a făcut ca acţiunile Mattel să crească cu 11% , face parte din planul directorului executiv Ynon Kreiz de a redresa compania prin extinderea drepturilor de proprietare de divertisment.

Mattel nu a dezvăluit termenii financiari ai acordului, care a venit la şapte ani după ce îşi pierduse drepturile.

Acordul îi va permite, de asemenea, să producă păpuşi bazate pe franciza filmului ”Frozen”.

”Acesta este un moment determinant în transformarea noastră. Aceasta a fost o prioritate cheie ca parte a redresării noastre şi am muncit foarte mult pentru a o câştiga... din punctul nostru de vedere, prinţesa Disney şi Frozen s-au întors acasă, unde le este locul”, a spus Kriez într-un interviu.

Producătorul de jucării a realizat în ultimii ani o revenire a vânzărilor păpuşii Barbie, care în mod tradiţional era blondă, datorită noilor modele cu diferite nuanţe de piele, profesii şi ţinute, care au atras o bază de clienţi mai diversă.

Hasbro a refuzat să comenteze, dar a spus că şi-a reînnoit acordul de licenţiere cu Lucasfilm, deţinută de Disney, pentru ”Star Wars”, şi că va reîncepe să producă produse bazate pe ”Indiana Jones”.

Mattel va începe să vândă jucării care vor include şi păpuşi bazate pe filme populare precum ”Aladdin”, ”Frumoasa şi Bestia”, ”Brave” şi ”Mica Sirenă”, din 2023.

Producătorul de jucării a încheiat acorduri similare cu Disney pentru francizele ”Toy Story” şi ”Cars” ale Pixar Animation Studio, precum şi pentru ”Lightyear”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.