Mastercard şi fintech-ul phyre au anunţat, joi, lansarea portofelului digital phyre pe piaţa din România, care le permite utilizatorilor să-şi înroleze în aplicaţie orice card care permite plăţi, indiferent de emitent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aplicaţia de mobil, certificată de Mastercard şi susţinută de Paynetics, instituţie de e-money licenţiată, le permite utilizatorilor să-şi înroleze în aplicaţie orice card care permite plăţi, indiferent de emitent, şi să obţină un card digital Mastercard, care poate fi tokenizat pe baza tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service”, se arată în comunicat.

Totodată, utilizatorii pot achita la orice terminal POS din lume care suportă tehnologia contactless sau online, pot efectua transferuri de bani între prieteni, instant şi fără comision, sau îşi pot înregistra toate cardurile de fidelitate pe care le deţin şi le pot utiliza direct prin intermediul smartphone-ului, potrivit companiei. În plus, consumatorii îşi pot urmări cheltuielile, pot căuta oferte personalizate de la comercianţii lor preferaţi şi îşi pot utiliza voucherele şi cupoanele atunci când fac cumpărături.

Totodată, lansarea phyre în România aduce încă o noutate: o colaborare cu retailerul Altex. În premieră, phyre şi Altex vor lansa o campanie de Crăciun prin intermediul căreia primii 500 de utilizatori, care aleg să achite cu ajutorul phyre în magazinele Altex, Media Galaxy sau online pe altex.ro şi mediagalaxy.ro, vor primi cadou o baterie externă pentru smartphone, potrivit companiei.

”Important de reţinut este că ambele versiuni ale aplicaţiei, atât cea pentru iOS, cât şi cea pentru Android, includ acelaşi set de caracteristici, însă, până la momentul apariţiei Apple Pay pe piaţa românească, plăţile NFC pe POS nu vor fi posibile din cauza limitărilor impuse de Apple. Între timp, utilizatorii phyre care deţin un mobil dotat cu sistem iOS au opţiunea de a comanda un card fizic Mastercard pentru a putea plăti la orice POS sau pentru a retrage numerar de la orice ATM din lume”, se arată în comunicat.

Utilizatorii pot comanda gratuit un card virtual

Cardul va putea fi controlat de pe smartphone, utilizatori primind alerte gratuite pentru fiecare plată efectuată şi urmărind toate tranzacţiile din aplicaţie. De asemenea, toţi utilizatorii phyre au opţiunea de a comanda, în mod gratuit, un card virtual Mastercard pentru plăţi online securizate.

”Cardul poate fi blocat pe orice perioadă de timp şi deblocat atunci când este necesar unei tranzacţii online. În primele 12 luni de la activare, phyre nu percepe comisioane de administrare, urmând ca după încheierea unui an de utilizare, consumatorii să achite lunar o sumă modică de 1 euro”, se arată în comunicat.

Country Manager Mastercard România, Cosmin Vladimirescu, consideră că implementarea unor noi mijloace de plată este posibilă datorită evoluţiei rapide în România a plăţilor contactless.

”Implementarea unor noi mijloace de plată, aşa cum este portofelul digital, este posibilă datorită evoluţiei fulminante pe piaţa locală a plăţii prin intermediul tehnologiei contactless. După mai bine de 10 ani de investiţii masive pe care Mastercard le-a făcut în infrastructura de acceptare contactless, plata fără contact a devenit cea mai răspândită formă de tranzacţionare electronică pe plan local. O dovadă în acest sens este că, astăzi, 2 din 3 tranzacţii realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianţi sunt contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu.

Plăţile mobile realizate contactless prin aplicaţia phyre funcţionează datorită tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES utilizează „tokenizarea” ca standard al industriei şi permite plăţi electronice, care pot fi realizate prin intermediul telefoanelor mobile şi prin intermediul altor dispozitive de comerţ pentru plăţile de zi cu zi.

”MDES se asigură că numărul cardului, format din 16 cifre, nu este utilizat şi nu este înregistrat pe dispozitivul portabil. În schimb, un număr alternativ, numit „token”, este alocat fiecărui dispozitiv nou, astfel încât să permită tranzacţii”, se arată în comunicat. 

Cardul tokenizat alocat unui smartphone echipat cu tehnologia Near Field Communication (NFC) îi permite telefonului mobil să comunice cu orice POS contactless din întreaga lume. Tot ce trebuie să facă un utilizator ca să poată plăti este să apropie dispozitivul mobil de terminalul POS, aşa cum face şi în cazul cardului contactless, potrivit companiei.

”Toţi utilizatorii phyre pot face plăţi şi pot trimite sau le pot cere bani prietenilor, fără niciun cost suplimentar. Transferurile de bani între prieteni sunt tot mai căutate, fiind un serviciu foarte util atunci când trebuie împărţite facturi sau cand trebuie trimişi bani în străinătate. Destinatarul primeşte banii instant şi îi poate cheltui imediat”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.