Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) anunţă că Marius Cara o înlocuieşte pe Lara Tassan Zanin în calitate de reprezentant rezident al Grupului BEI în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) anunţă că Marius Cara o înlocuieşte pe Lara Tassan Zanin în calitate de reprezentant rezident al Grupului BEI în România”, anunţă BEI.

Cara a fost prezentat partenerilor români în calitatea sa de Şef al biroului Grupului BEI din România cu ocazia vizitei preşedintei BEI Nadia Calviño la Bucureşti în data de 8 martie.

El preia responsabilităţile îndeplinite până acum de Lara Tassan Zanin după un mandat de peste cinci ani. Preluarea responsabilităţilor a început pe 1 martie, iar Marius Cara se va stabili permanent la Bucureşti în luna mai a acestui an.

România s-a aflat printre principalii beneficiari ai sprijinului Grupului BEI în 2023, raportat la dimensiunea economiei sale. Astfel, anul trecut angajamentele financiare au atins o valoare record de 4,1 miliarde euro, ceea ce reprezintă aproximativ 1,3 % din Produsul Intern Brut al României.

BEI a angajat finanţări de peste 19 miliarde euro pentru 193 de proiecte din România de la începutul operaţiunilor sale în ţară, în 1991. Rezultatele de anul trecut includ acorduri în valoare de peste 2 miliarde euro pentru facilitarea accesului la finanţare pentru IMM-urile şi întreprinderile cu capitalizare medie din România, inclusiv din agricultură, peste 1 miliard euro pentru energie durabilă şi resurse naturale sustenabile şi peste 1 miliard euro pentru oraşe şi regiuni durabile.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia. Instituţia finanţează investiţii solide care contribuie la obiectivele politicilor UE. Proiectele BEI consolidează competitivitatea, stimulează inovarea, promovează dezvoltarea durabilă, consolidează coeziunea socială şi teritorială şi sprijină o tranziţie corectă şi rapidă către neutralitatea climatică.

Grupul BEI, care cuprinde şi Fondul European de Investiţii (FEI), a semnat noi finanţări în valoare totală de 88 miliarde euro pentru peste 900 de proiecte în 2023. Se aşteaptă ca aceste angajamente să mobilizeze circa 320 miliarde euro în investiţii, sprijinind 400.000 de întreprinderi şi 5,4 milioane de locuri de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.