Marea Britanie analizează taxarea veniturilor giganţilor din sectorul Internetului, între care se află Facebook şi Google, până când reglementările fiscale internaţionale vor fi modificate pentru a răspunde companiilor digitale care îşi transferă vânzările şi profiturile între jurisdicţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic de Finanţe Philip Hammond a spus marţi că a publicat un document cu propuneri pentru taxarea companiilor digitale cu operaţiuni globale, înainte de o întâlnire cu omologii săi din statele membre ale G20, care va avea loc în această săptămână.

Marile companii din sectorul Internetului au plătit până acum taxe scăzute în Europa, de obicei prin transferarea vânzărilor în ţări ca Irlanda şi Luxemburg, care au regimuri fiscale avantajoase.

Uniunea Europeană a propus impozitarea giganţilor tehnologici cu 1-5% din venituri, bazate pe ţara unde se află utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene obţinut de Reuters luna trecută.

Potrivit documentului, impozitul ar trebui să se aplice companiilor care vând publicitate online adresată utilizatorilor sau care pun la dispoziţie spaţiu publicitar, care obţin venituri de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial şi venituri de cel puţin 10 milioane de euro în sectorul digital din UE.

Atât Google cât şi Facebook şi-au schimbat modul în care îşi contabilizează activităţile în Marea Britanie, rezultând o creştere a taxelor plătite.

Facebook a plătit în Marea Britanie un impozit de 5,1 milioane de lire sterline (7,09 milioane dolari) în 2016, în creştere modestă de la 4,2 milioane de lire în 2015. Compania a obţinut în 2016 venituri de 842 de milioane de lire în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.