Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, s-a întâlnit, vineri, cu sindicaliştii din sistem şi au discutat despre poziţionarea corectă a finanţiştilor în noua lege a salarizării, despre digitalizare şi Statutul profesioniştilor din domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenda ministrului Marcel Boloş a cuprins astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii sindicatelor din finanţe, pe tema provocărilor cu care se confruntă profesioniştii din sector şi a nevoilor lor imediate”, anunţă, vineri, Ministerul de Finanţe.

Sursa citată a precizat că principalii piloni de discuţie au fost:

  • o poziţionare corectă în noua lege a salarizării pentru angajaţii din finanţe;
  • asigurarea unor condiţii de muncă la nivelul importanţei activităţii;
  • elaborarea unui Statut al finanţistului şi a unor programe cuprinzătoare de dezvoltare a competenţelor;
  • nevoia de retehnologizare şi digitalizare, astfel încât sistemele informatice învechite să devină istorie.

”Nu avem cum să cerem creşterea eficienţei colectării fără să ne consultăm cu cei care ştiu cel mai bine care sunt problemele care pot sta în calea rezultatelor. Fie că sunt logistice, de legislaţie sau capacitate administrativă. I-am asigurat pe liderii de sindicate că le suntem alături şi vrem să asigurăm o remuneraţie echitabilă, pe măsura rolului pe care îl joacă în peisajul economic naţional”,  a explicat ministrul Finanţelor.

Acesta a cerut, însă, ”paritate când vine vorba de rezultate”

”Sper ca aceste discuţii deschise să favorizeze o cultură a încrederii şi a cooperării, în care interesele profesioniştilor din domeniu chiar sunt luate în seamă”, a mai transmis ministrul. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.