Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, luni seară, după ce Agenţia S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilã, că investiţiile la care a tot făcut referire ”încep să-şi facă simţită prezenţa”. Ministrul afirmă, însă, că specialiştii externi au arătat că la capitolul reforme mai este de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”«Investiţiile pe care le finanţaţi din bani europeni vor sprijini o perspectivă de creştere economică substanţială de aproximativ 3,6%, în medie, între 2025 şi 2027», spune S&P în cel mai recent raport pentru România. La fel ca în toamna anului trecut, ne reconfirmă ratingul suveran şi perspectiva stabilă”, a scris, luni sesră, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul afirmă că investiţiile la care s-a tot referit ”încep să-şi facă simţită prezenţa”.

”Autostrăzi, şcoli, spitale, reţele de apă şi canalizare - la asta mă refer, care ne sprijină potenţialul de creştere economică. Investiţii pentru care asigurăm confinanţări din bugetul naţional. S&P mai evidenţiază şi faptul că şomajul rămâne aproape de minimele istorice înregistrate. La fel de adevărat este că la capitolul reforme încă mai avem de muncă”, a mai scris Boloş.

Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã, precum şi perspectiva stabilã.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.