Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei Manuel Costescu a demisionat din funcţia de membru în consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica (simbol bursier TEL), a anunţat compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costescu a câştigat un mandat de deputat din partea Uniunii Salvaţi România (USR), pentru diaspora.

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează publicul investitor că, în şedinţa din 14 decembrie 2016 Consiliul de Supraveghere a luat act de demisia, din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a lui Manuel Costescu, începând cu data de 13 decembrie 2016”, arată comunicatul companiei.

Costescu era membru în Consiliul de supraveghere din august 2016, mandat care urma să se încheie în 30 mai 2017.

Din Consiliul de supraveghere al Transelectrica fac acum parte: Dragoş Corneliu Zachia-Zlatea (preşedinte al consiliului), Ovidiu Petrisor Artopolescu, Radu Bugică, Daniel - Cristian Pîrvulescu, Costin Mihalache şi Dorin Alexandru Badea, potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica.

Costescu a condus Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, aflat în subordinea Ministerului Economiei şi care gestionează proiectul InvestRomania.

Manuel Costescu a fost adus în februarie în Guvern, după ce a fost director în Londra la banca americană JP Morgan. În iunie, premierul Dacian Cioloş l-a numit pe Costescu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Transelectrica a realizat un profit net de 213,3 milioane lei, în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 30% faţă de perioada similară a anuui trecut. Veniturile totale au scăzut cu 14%, la 1,89 miliarde lei, în primele trei trimestre ale anului.

Transelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,1 miliarde lei (473 milioane euro). Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,7% din acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.