Mandatul lui Alexandru Chiriţă în postul de director general al Electrica SA a fost prelungit până la 31 martie 2024, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 22 ianuarie 2024, Consiliul de Administraţie al societăţii, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, a hotărât prelungirea duratei mandatului acordat lui Alexandru-Aurelian Chiriţă în calitate de director general interimar pana la data de 31 martie 2024 (inclusiv), în aceleaşi condiţii”, arată anunţul.

De asemenea, în data de 19 ianuarie 2024, Electrica a primit o notificare de la BERD referitoare la vânzarea unor acţiuni. Astfel, participaţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la capitalul Electrica a scăzut la 4,9502% după ce instituţia financiară internaţională a vândut, la începutul săptămânii trecute, 205.505 acţiuni ale companiei.

Compania are o capitalizare de 3,88 miliarde lei.

Electrica a raportat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 418,3 milioane lei, în scădere cu 21,6%, faţă de perioada similară din 2022. Veniturile operaţionale s-au ridicat la 9,89 miliarde lei, în perioada ianuarie-septembrie 2023, în scădere uşoară cu 3,2%.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.