Ultima zi de înscrieri pentru Start-up Nation Diaspora, prin care cei care decid să revină în ţară şi să înceapă o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 de lei, este luni, apelul de proiecte urmând să se încheie la ora 20:00. 1.200 de firme sunt deja înscrise, conform Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Românii din diaspora care decid să revină în ţară şi să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora pot obţine finanţare de până la 200.000 lei pentru investiţii în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie, etc. Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, astăzi fiind ultima zi de depunere a proiectelor”, transmite instituîia.

„Le mulţumesc tuturor românilor din diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora şi care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în faţa unor noi idei, concepte şi perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara graniţelor. Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul şi iniţiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziţie! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora. Programul a fost lansat pe data de 19 iulie., iar termenul iniţial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie. Ulterior, perioada de înscriere a fost prelungită până luni, 3 octombrie, ora 20.00.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care şi-au înfiinţat întreprinderi şi care au dorit să aplice au întâmpinat greutăţi în obţinerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidenţa în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorinţa de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obţină o şansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanţării nerambursabile oferite în cadrul programului, precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.