Lufthansa va comanda 22 de avioane de ultimă generaţie destinate curselor pe distanţe lungi, cu un preţ total de listă de 7,5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Acordul include 10 Airbus A350-1000, cinci Airbus A350-900 şi şapte Boeing 787-9, iar aeronavele vor fi fi livrate începând de la jumătatea acestui deceniu, a spus compania.

Lufthansa se află, de asemenea, în negocieri avansate pentru achiziţionarea altor avioane pe distanţe lungi, care ar putea fi puse la dispoziţie într-un termen mai scurt, a adăugat aceasta.

Comanda de aeronave înseamnă că Lufthansa şi-a asigurat peste 50 de avioane de ultimă generaţie destinate curselor pe distanţe lungi pentru companiile aeriene membre ale grupului său, de când a început pandemia, a declarat directorul general Carsten Spohr, într-un comunicat.

Ele ”vor juca, de asemenea, un rol decisiv în a ne ajuta să ne atingem obiectivele de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, deoarece aeronavele eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, care încorporează cea mai recentă tehnologie de producţie, sunt de departe cea mai mare pârghie pentru a oferi mai multă protecţie climatică în sectorul aviaţiei”, a adăugat Spohr.

Airbus a declarat că această comandă a adus registrul de comenzi pentru avioane A350 al Lufthansa la un total de 60 de aeronave.

Compania aeriană emblematică a Germaniei a mai anunţat în această săptămână că membrii consiliului de supraveghere au fost de acord să prelungească contractul lui Spohr ca CEO pentru încă cinci ani.

Lufthansa şi Airbus au anunţat, de asemenea, că au semnat un memorandum de înţelegere privind consolidarea cooperării lor în materie de durabilitate, inclusiv combustibili durabili pentru aviaţie şi explorarea utilizării hidrogenului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.