Lucian Anghel, fost preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a fost numit administrator neexecutiv provizoriu al TeraPlast, producător român de materiale de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va ocupa poziţia de administrator neexecutiv provizoriu până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 aprilie 2021.

”În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al TeraPlast SA din data de 20 ianuarie 2021, membrii consiliului au decis, la propunerea lui Dorel Goia, numirea lui Lucian Anghel în poziţia de administrator neexecutiv provizoriu”, a informat compania.

Lucian Anghel este doctor în economie, licenţiat în cibernetică şi informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar. Are o experienţă de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziţii de conducere precum economist-şef, coordonator al planului de structurare în vederea privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituţii precum bănci sau un fond de pensii. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administraţie al unor asset manageri - fonduri mutuale şi a activat ca expert extern al Băncii Mondiale.

Timp de opt ani, Anghel a fost preşedintele Consiliului Bursei de Valori Bucureşti, iar în prezent ocupă poziţia de CEO la Banca Românească şi vicepreşedinte al Bittnet Systems SA.

 Lucian Anghel este unul dintre fondatorii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România -servind ca primul preşedinte al asociaţiei. Predă la facultăţi din SNSPA şi ASE.

Decizia consiliului vine ca urmare a încetării mandatului de administrator neexecutiv a lui Răzvan Lefter. Lefter a făcut parte din Consiliul de Administraţie TeraPlast timp de şase ani, reprezentând fondul de investiţii KJK Balkan Holding, care a deţinut o participaţie de 10,05% din TeraPlast SA. În luna noiembrie 2020, fondul anterior menţionat şi-a vândut întreaga participaţie deţinută până la acel moment în companie.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.