Louis Delhaize Group, proprietarul hipermarketurilor cora în România, a anunţat miercuri că îşi vinde portofoliul imobiliar din România grupului austriac Supernova şi devine chiriaşul acestuia pentru şase din zece hipermarketuri. Cele 10 hipermarketuri cora din ţară îşi vor continua dezvoltarea operaţiunilor de retail, atât pe cele fizice, cât şi pe cele online. Din cele zece hipermarketuri, patru se află în mall-uri, unde cora este oricum chiriaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Louis Delhaize, activ în Franţa, Belgia şi Luxemburg, prezent şi în România din 2003 prin intermediul formatelor de tip hipermarket sub brandul cora, anunţă că a ajuns la un acord pentru a-şi vinde portofoliul imobiliar din România, menţinând în întregime operaţiunile comerciale ale hipermarketurilor cora din ţară. Tranzacţia de tip sale & lease back (vânzare & închiriere) cu Grupul Supernova, una dintre companiile de real-estate de top din Austria, prevede achiziţionarea dreptului de proprietate asupra „pereţilor” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile cora în sistem de chiriaş-ancoră”, anunţă cora.

Schimbarea vizează modificarea controlului în societăţile care deţin centrele comerciale având drept chiriaş-ancoră hipermarketurile: cora Alexandriei, cora Lujerului şi cora Pantelimon din Bucureşti, cora Bacău, cora Brătianu din Constanţa şi cora Drobeta Turnu Severin, precum şi galeriile comerciale (cu excepţia celei de la cora Pantelimon, aflată deja în proprietatea unui terţ).

”Pe lângă noua achiziţie a centrelor cu o suprafaţă totală de aproximativ 140.000 de metri pătraţi, Bucureşti Cora Alexandriei, Bucureşti Cora Lujerului, Bucureşti Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu (Constanţa) şi Cora Drobeta Turnu Severin îşi vor schimba denumirea în centre comerciale Supernova, în timp ce Cora rămâne chiriaşul principal pe zona alimentară. Colaborarea dintre părţi, oferta şi facilităţile centrelor vor fi îmbunătăţite în următoarea perioadă”, anunţă Supernova, la rândul său.

Cele 6 hipermarketuri cora asociate tranzacţiei vor continua să funcţioneze ca şi chiriaş şi să ofere consumatorilor români o gamă largă de produse şi servicii, atât offline, cât şi online.

Per total, portofoliul de food retail operat de România Hypermarche, subsidiara Louis Delhaize, rămâne neschimbat, operând sub forma celor 10 hipermarketuri cora în Bucureşti şi  în alte oraşe din ţară.

Valoarea tranzacţiei este confidenţială.

 „Această operaţiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail  al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului şi o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Salutăm acordul cu Supernova şi suntem încrezători că este  partenerul potrivit pentru cora. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleaşi locaţii, ca şi chiriaşi-ancoră”, spune Thierry Destailleur, CEO cora România.

Grupul Supernova intenţionează să menţină centrele în portofoliul său şi se angajează să investească cel puţin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale şi să execute extinderi majore în unele dintre ele, în 3-5 ani.

Acordul cu Louis Delhaize Group este a doua tranzacţie a Supernova în România. Compania austriacă a preluat în octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Piteşti.

”Supernova a intrat pe piaţa din România în noiembrie 2020, prin preluarea Jupiter City Shopping Center din Piteşti, care se întinde pe o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, are 1.700 de locuri de parcare şi peste 90 de magazine. Centrele recent achiziţionate vor fi modernizate, renovate şi redenumite, urmând exemplul celui din Piteşti, unde, în urmă cu câteva luni, Supernova a început lucrările de renovare şi extindere. Această nouă tranzacţie va consolida poziţia Supernova pe piaţa din România şi va reprezenta o etapă de referinţă în dinamica de creştere a grupului”, anunţă Supernova.

"Suntem încrezători că, în viitorul apropiat, putem îmbunătăţi toate centrele împreună şi le putem face şi mai atractive”, afirmă Frank Philipp Albert, proprietarul Supernova Group.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail de pe piaţa locală. Prezent în România din 2003, brandul operează în prezent 10 hipermarketuri în Bucureşti şi în alte oraşe mari, magazinele de proximitate cora Urban şi platforma de e-commerce cora.ro cu peste 40.000 de produse. În 2013, a lansat serviciul de livrare la domiciliu.

Grupul austriac Supernova este o companie internaţională axată pe dezvoltarea şi gestionarea imobiliarelor comerciale în Austria, Slovenia, Croaţia şi România. Pe lângă aceste pieţe cheie, Grupul Supernova este activ şi în Germania, Slovacia şi Serbia. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietăţi cu o valoare brută totală de 1,7 miliarde euro.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.