Lira turcească a crescut puternic luni, în urma victoriei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în alegerile prezidenţiale şi parlamentare care au avut loc duminică în Turcia, dar analiştii au avertizat că avansul ar putea fi de scurtă durată, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, lira s-a apreciat cu 0,5% în raport cu dolarul şi euro, iar în timpul tranzacţiilor a avansat cu până la 1,8%, la cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

Potrivit agenţiei turce de presă, de stat, Anadolu, Erdogan a obţinut un scor de 52,5% după numărarea a 99% din buletinele de vot, iar alianţa dominată de AKP se clasează pe primul loc cu 53,61% în partea legislativă a scrutinului.

Numeroşi analişti au sugerat însă că aprecierea monedei turceşti va fi de scurtă durată deoarece investitorii se vor concentra acum pe îngrijorările pe termen lung legate de soliditatea lirei şi a economiei Turciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.