Românii alocă, în medie, circa 1.000 de lei pentru tratarea problemelor dentare în fiecare an, iar principalele motive pentru care aceştia trec pragul clinicilor dentare sunt tratarea gingivitei, a cariilor dentare, implantologie, dar şi estetică sau igienă orală, arată datele LIFE Group. Opt din zece români suferă de gingivită, o fază incipientă a bolii paradontale, arată reţeaua de clinici stomatologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Românii alocă, în medie, circa 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare în fiecare an, iar principalele cauze pentru care aceştia trec pragul clinicilor dentare sunt atât pentru tratarea gingivitei, a cariilor dentare, implantologie, dar şi estetică sau igienă orală”, arată datele LIFE Group, sub umbrela căruia se află brandurile LIFE Dental Spa, lanţ de clinici stomatologice din România şi Vivo Dental, cu un total de 12 locaţii la nivel naţional, ce utilizează tehnologia laser în prevenţia şi tratarea problemelor dentare.

Suma este, însă, cu 20% mai mică decât în urmă cu un an, iar acest lucru se datorează, în principal, inflaţiei, a dobânzilor bancare crescute şi climatului economic general mai puţin favorabil.

Estimările LIFE Group arată că 50.000 de pacienţi vor trece pragul celor 11 clinici LIFE Dental Spa din toată ţara şi al clinicii Vivo Dental din Bucureşti, în acest an, iar cea mai mare parte a pacienţilor solicită tratamentele cariilor cu laserul dental, protocolul de tratare a gingivitei – boală care, netratată la timp, poate conduce spre paradontoză (pierderea dinţilor), dar şi igienizări orale.

”Pacienţii noştri au ales serviciile LIFE Group în special datorită procedurilor de tratare ale parodontozei şi gingivitei, unde folosim un protocol unic în România, denumit BIOPARO, ce are la bază laserul dentar. Este şi principalul nostru diferenţiator pe piaţa locală, LIFE Dental Spa fiind cel mai mare lanţ de clinici dentare din întreaga ţară care foloseşte tehnologia laser. Mai mult, tot laserul este tehnologia folosită în tratarea cariilor, fără durere, dar şi a altor proceduri esenţiale. Tratamentele cu laser au un cost cu 20-30% mai mare decât în cazul procedurilor stomatologice clasice, însă dacă ne uităm şi cântărim avantajele pe care această tehnologie le oferă vom privi diferit acest cost, iar pacienţii care ne-au trecut pragul sunt deja clienţi fideli, care nu vor să mai audă vreodată de vechiile tehnologii, cum este cazul binecunoscutei freze – care a speriat atâţia români de-a lungul anilor”, a declarat Ştefan Obreja, CEO LIFE Group.

Bucureşti, Sibiu şi Braşov sunt oraşele cu cei mai mulţi pacienţi pentru tratamentele dentare în 2023, fiind urmate de Cluj şi Iaşi, bonul mediu plătit de pacienţii LIFE Group, la nivelul întregii ţări, fiind de circa 1.000 de lei.

Reţelele de clinici LIFE Dental Spa şi Vivo Dental se află în oraşele Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Braşov, Arad, Piteşti şi Constanţa.

Potrivit unui studiu LIFE Dental Spa, cel puţin 90% dintre românii care au trecut pragul clinicilor în acest an suferă de probleme dentare, atât cronice, cât şi acute, care pot influenţa succesul pe plan personal sau profesional, deoarece o dantură cu probleme poate conduce la o stigmatizare, o lipsă de încredere care se manifestă inconştient asupra psihicului şi care ne afectează parcursul firesc prin viaţă.

Opt din zece români suferă de gingivită, o fază incipientă a bolii paradontale, care se manifestă printr-o inflamaţie superficială a gingiilor ce apare din cauza bacteriilor din cavitatea bucală. Netratată, gingivita poate continua spre paradontoză, unde avem de-a face cu inflamarea parodonţiului, ţesutul care susţine şi fixează dinţii în osul maxilarului, şi care, într-un final, poate cauza pierderea dinţilor.

”Osul dinţilor se retrage, astfel că bacteriile îl afectează, în asa fel incât dinţii ajung să pice de pe arcade. Paradontoza este, la propriu, boala gingivală care te lasă fără dinţi. Mulţi medici dentişti susţin că nu există tratament - spunându-le pacienţilor ca nu se mai poate face nimic. Există protocoale unice pe care noi, LIFE Dental Spa, le avem şi le aplicăm cu succes - sunt anumite tratamente ce au la bază laserul dentar şi care duc la stoparea problemelor gingivale, dacă sunt detectate din timp”, a precizat Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser şi cofondator LIFE Dental Spa.

Igiena orală precară este cauza principală a parodontozei, iar placa bacteriană şi tartrul sunt responsabile în mod direct de apariţia bolii parodontale. 

”Periajul zilnic, atât dimineaţa, cât şi seara, îndepărtează placa bacteriană. Având obiceiuri nesănătoase şi nici o tehnică corectă de periaj, putem dezvolta tartru, care nu se îndepărtează printr-un simplu periaj şi este nevoie de intervenţia medicului dentist care elimină aceste depuneri, prin detrartraj realizat prin ultrasunete. Există şi situaţii când putem avea o predispoziţie la dezvoltarea gingivitei, fie genetic, fie din cauza unor factori externi (accidentări, muscătură greşită), de aceea este importantă vizita periodică la medicul dentist, pentru a ţine sub control orice risc”, a completat Cristina Obreja.

Potrivit grupului, aproximativ 15% dintre românii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă vizitează cel puţin o dată o clinică stomatologică pentru tratament sau un simplu consult de specialitate, mai arată datele LIFE Group. Grupul precizează că acest lucru se datorează faptului că preţurile serviciilor stomatologice din România sunt şi cu până la 75% mai accesibile decât cele practicate în Vest, iar calitatea actului medical este la un nivel foarte ridicat.

Clinicilor LIFE Dental Spa le trec pragul anual, în perioada sărbătorilor, mii de pacienţi din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, inclusiv din SUA, acolo unde tratamentele dentare sunt şi de peste 4 ori mai scumpe ca cele din România.

LIFE Group reprezintă asocierea brandurilor LIFE Dental Spa, LIFE Beauty şi Vivo Dental şi a luat naştere în anul 2023. Activitatea LIFE Group vizează, pe de-o parte, servicii stomatologice profesionale ce utilizează laserul în diferite proceduri şi tratamente dentare (LIFE Dental Spa şi Vivo Dental), precum şi un nou concept de medicină regenerativă şi de beauty, psihoterapie, kinetoterapie, anti-aging sau nutriţie - denumit LIFE Beauty.

LIFE Dental Spa este cel mai vechi brand din portofoliul LIFE Group. Fondat în 2008, LIFE Dental Spa oferă tratamente dentare fără durere, prin intermediul laserului de precizie ridicată. Tehnologia este brevetată în Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.