Libra Internet Bank a ajuns la active de 7,32 miliarde lei la sfârşitul lui 2020, în creştere cu peste 12% faţă de 2019, şi urcă pe locul 13 în topul băncilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2020, Libra Internet Bank a continuat să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria băncii. La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei)”, a anunţat banca.

Anul trecut, Libra Internet Bank a înregistrat creşteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei). În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2.95%, la finalul anului trecut.

De asemenea, profitul băncii a fost de peste 38 milioane lei, deşi diminuat faţă de valoarea din 2019, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situaţia pandemică.

“În 2020, am avut cu toţii de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reuşit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate şi siguranţă în ape tulburi. Am venit cu soluţii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finanţările cu garanţii europene de până la 90%, în cadrul Facilităţii COSME a Fondului European de Investiţii. Ne-am menţinut creşterea organică, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.