Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a decis să îl numească pe Leonhard Birnbaum în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, începând cu 1 aprilie 2021, în locul lui Johannes Teyssen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a decis, în cadrul şedinţei de marţi, să îl numească pe Leonhard Birnbaum în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, începând cu 1 aprilie 2021. Birnbaum îl va succeda, astfel, pe Johannes Teyssen”, a anunţat grupul.

Teyssen, care s-a alăturat grupului în 1989, este membru al Consiliului de administraţie din 2004 şi a condus E.ON de mai bine de zece ani.

”Integrarea innogy (n.r. - divizia de energie regenerabilă a RWE) marchează finalizarea cu succes a restructurării corporative majore a E.ON. Pentru noul E.ON, va fi important în următorii ani să se construiască pe această bază stabilă şi să se dezvolte în continuare ca motor al tranziţiei energetice europene în era digitală, pentru clienţii, societatea şi investitorii noştri. Consiliul de Supraveghere este convins că Leonhard Birnbaum este persoana potrivită pentru această sarcină. El a jucat un rol cheie în modelarea transformării industriei energetice în ultimii 20 de ani, ocupând diferite poziţii de top şi este considerat un conciliator. El a jucat un rol decisiv în conturarea digitalizării reţelelor şi a condus în mod convingător integrarea innogy în noul E.ON”, a declarat preşedintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley.

Ca parte a planului de succesiune pentru conducerea grupului, Consiliul de Supraveghere a anunţat, de asemenea, că Victoria Ossadnik, în prezent preşedintă a Consiliului de administraţie al E.ON Energie Deutschland GmbH, va fi numită în Consiliul de administraţie începând cu 1 aprilie 2021. Ossadnik, care s-a alăturat grupului E.ON în aprilie 2018, a petrecut anterior şapte ani la Microsoft Corporation unde a condus, cel mai recent, organizaţia internaţională a grupului Enterprise Service Data and Artificial Intelligence. În viitor, ea va fi responsabilă pentru digitalizarea grupului E.ON. 

„Prin Victoria Ossadnik, Leonhard Birnbaum a reuşit să recruteze pentru viitoarea sa echipă de consiliu un expert în digitalizare, recunoscut la nivel internaţional, care în poziţia anterioară de responsabil pentru divizia de vânzări, a dovedit, de asemenea, că poate conduce o organizaţie mare în condiţii de schimbări fundamentale, generate de tehnologie”, a spus Kley.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.