Lanţul de hoteluri Hilton Worldwide Holdings a anunţat marţi că va renunţa la 22% din forţa de muncă din birourile companiei, respectiv la 2.100 de persoane, ca reacţie la epidemia de coronavirus care a devastat industria călătoriilor la nivel mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania va extinde şi şomajul tehnic anunţat anterior, va reduce programul de lucru şi salariile, cu până la trei luni.

”Niciodată în istoria de 101 ani a Hilton industria noastră nu a trecut printr-o criză globală care să blocheze aproape în totalitate călătoriile”, a afirmat directorul general Christopher Nassetta, într-un comunicat.

Hilton are aproximativ 9.600 de angajaţi corporativi la nivel global, în timp ce forţa de muncă totală reunea 173.000 de persoane, la sfârşitul anului 2019.

Grupul concurent Marriott a trimis la rândul său în şomaj tehnic mii de angajaţi, în urma scăderii rezervărilor în timpul pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.