Kremlinul a lăudat duminică decizia din această săptămână a OPEC+ de a reduce producţia de petrol, pentru a contracara cu succes ”haosul” semănat de Statele Unite pe pieţele globale de energie”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia OPEC+ de a reduce producţia de petrol în pofida opoziţiei dure din SUA a înrăutăţit şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Casa Albă a preşedintelui Joe Biden şi familia regală a Arabiei Saudite, a informat sâmbătă Reuters.

Casa Albă a făcut un tur de forţă pentru a preveni reducerea producţiei de petrol a OPEC+. Biden speră să împiedice creşterea din nou a preţurilor benzinei din SUA, înainte de alegerile intermediare, în care partidul său democrat se luptă să menţină controlul asupra Congresului SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este foarte bine că o astfel de ”acţiune echilibrată, atentă şi planificată a ţărilor, care iau o poziţie responsabilă în cadrul OPEC, se opune acţiunilor SUA”.

”Acest lucru cel puţin echilibrează haosul pe care îl provoacă americanii”, a spus Peskov, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC+ de a reduce producţia de petrol este ”inutilă şi neînţeleaptă” pentru economia globală, a relatat Financial Times.

Peskov a spus că Statele Unite au început să-şi piardă calmul din cauza deciziei OPEC şi chiar încearcă să împingă volume suplimentare din rezervele sale pe piaţă.

"Ei încearcă să manipuleze cu rezervele lor de petrol, aruncând volume suplimentare pe piaţă. Un astfel de joc nu va duce la nimic bun", a spus Peskov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.